logo

Koledar dogodkov

Prejšnji mesec Marec 2017 Naslednji mesec
P T S Č P S N
week 9 1 2 3 4 5
week 10 6 7 8 9 10 11 12
week 11 13 14 15 16 17 18 19
week 12 20 21 22 23 24 25 26
week 13 27 28 29 30 31

Danes je ura:

Sobota, 25 Marec 2017
Števec pogledov vsebine : 180136
Pasica
Sporočilo
  • EU direktiva o piškotkih

    Naša spletna stran uporablja piškotke, saj z njimi dosežemo boljše delovanje, ter obiskovalcem nudimo lažje brskanje po strani in celostno delovanje spletne strani. Piškotki ne vsebujejo osebnih informacij posameznika. Prosimo, da potrdite strinjanje z uporabo piškotkov, ki bodo shranjeni na vašem računalniku.

    Poglej zasebnost

    Dokument o zasebnosti in EU direktivi

OB IZTEKU LETA 2016... PDF Natisni

 

Spoštovane članice in člani Zveze!

Pri prebiranju prispevka predsednika Zveze ob zaključku tekmovanj sem se odločil, da se kot predsednik Zbora sodnikov, da tudi sam predstavim delo od zamenjave vodstva do danes in svoj pogled ter razmišljanja.

Kot sem že navedel je prišlo v mesecu septembru do menjave vodstva Zbora sodnikov. Že na seji je bilo dogovorjeno, da dobre prakse nadaljujemo in v nekaterih usmeritvah spremenimo ali bolje rečeno izboljšamo svoje delovaje. V tem smislu je mišljeno javnost dela, več sodelovanja z društvi, sprotno izobraževanje sodnikov z novitetami na področju standardov in tehnike ocenjevanj. Poiskati načine za prenos teh informacij članstvu.

Ker smo bili pred obdobjem izvedb različnih oblik ocenjevanj oziroma razstav smo dali temu področju prednost z razpisom in prijavo s strani društev. Že v svojem prispevku je predsednik navedel, da smo opravili več ocenjevanj v okviru države kot v preteklem letu.

Želim poudariti, da so člani Zbora sodnikov poleg tekmovanj v okviru Slovenije in ocenjevanj na razstavah gojiteljev malih živali kamor smo bili pozvani opravilo tudi ocenjevanje na razstavah v Italiji in Hrvaški. Povečuje se število povabil in tudi krog sodnikov, ki se teh ocenjevanj udeležijo. To je dokaz, da se priznava naše strokovno delo.

V tem obdobju so se trije člani Zbora sodnikov udeležili seminarja O.M.J. v Italiji in sicer v skupini D (barvni kanarćki), G-H (favna Evrope in križanci), I-J- K-L- M-N (skobčevke, male,srednje in velike papige). V smislu seznanitve vseh članov Zbora sodnikov je bil izveden seminar, kjer so bili poleg predstavitve udeležencev še drugi pomembni zaključki za nadaljnje delo Zbora sodnikov. Po moji oceni je pomembno imenovanje komisij posameznih skupin, ki bodo spremljali vse novitete iz njihovega področja in pripravljalo podlage za spremembe, ki bodo predhodno obravnavane in sprejete na Zboru sodnikov pred predstavitvijo Zvezi in članstvu. O novitetah boste seznanjeni, ko pridobimo soglasje avtorjev fotografij, da jih lahko uporabimo.

V tem obdobju smo pridobili sodnika z mednarodno licenco O.M.J. v skupini G (favna Evrope), kolega Perič Matjaža, ki mu še enkrat čestitam za opravljeno. Trenutno v Zboru sodnikov dva pripravnika opravljata teoretični in praktični del pripravništva. Delo opravljata odgovorno in resno, kar nam daje upanje, da pridobimo dva kvalitetna sodnika. Seveda pa s tega mesta pozivam vse posameznike in društva, da animirajo svoje člane za prijavo za pripravništvo. Smatram, da kader v društvih je in je potrebno samo zbrati pogum in pristopiti.

Ob koncu želim poudariti, da smo v obdobju teh treh mesecev opravili veliko dela in, da bomo do redne Skupščine le to še nadgradili. Čestitam članom Zbora sodnikov, ker so svoje delo opravili, resno, odgovorno in predvsem korektno. Vem, da ne delim mnenja vseh članov, ker je pač za slabo oceno kriv sodnik. Vem, da so sodniki ocenjevali ptice in ne gojiteljev. Ob tem je prav, da ne prezrem ugotovitev predsednika Zveze glede nepravilnih prijav. Zbor sodnikov je pred tekmovanji sprejel tekmovalni pravilnik C.O.M. Pri analizi, ki sem jo opravil tudi sam sem ugotovil, da se le te pretežno pojavljajo v skupini E ( postavni kanarčki ). Največ problemov je v presoji % melanina na pticah. Tudi temu bomo posvetili vso skrb v izogib nepravilnih prijav. Seveda pa bodo morali gojitelji, ki se udeležujejo tekmovanj pod okriljem C.O.M. obvladati tudi to. Zahvaljujem se članom društev, ki so nam omogočili pogoje za ocenjevanje. Zahvala vodstvu Zveze za razumevanje in podporo pri izvedbi naših aktivnosti . V Zboru bomo strmeli za tem, da bomo sodelovali in seznanjali vse akterje v Zvezi gojiteljev ptic Slovenije.

Naj bo dovolj, ker smo pred obdobjem praznikov vam, vašim najbližjim želim prijetne praznike in uspešno leto 2017.

Predsednik Zbora sodnikov:
Istok Cilenšek

 


Narejeno z Joomla!. Designed by: joomla template design web site hosting Valid XHTML and CSS.