logo

Koledar dogodkov

Prejšnji mesec Marec 2017 Naslednji mesec
P T S Č P S N
week 9 1 2 3 4 5
week 10 6 7 8 9 10 11 12
week 11 13 14 15 16 17 18 19
week 12 20 21 22 23 24 25 26
week 13 27 28 29 30 31

Danes je ura:

Sobota, 25 Marec 2017
Števec pogledov vsebine : 180140
Sporočilo
  • EU direktiva o piškotkih

    Naša spletna stran uporablja piškotke, saj z njimi dosežemo boljše delovanje, ter obiskovalcem nudimo lažje brskanje po strani in celostno delovanje spletne strani. Piškotki ne vsebujejo osebnih informacij posameznika. Prosimo, da potrdite strinjanje z uporabo piškotkov, ki bodo shranjeni na vašem računalniku.

    Poglej zasebnost

    Dokument o zasebnosti in EU direktivi

Okrožnica predsednika Zveze PDF Natisni

 

Okrožnica predsednika ZDGPSLO...

Pozdravljene gojiteljice in gojitelji ptic,

čeprav smo že globoko v dopustniškem času sem presodil, da bi bilo prav, da se vam oglasim in vas seznanim z aktivnostmi zveze od skupščine do danes.

Kot vam je znano smo na 40 skupščini ZDGPSLO potrdili predlog za nabavo transportnih kletk ptic za razstave. To smo realizirali, nabavljenih je 60 zabojčkov za kanarčke in exote, 36 zabojčkov za standard papige in agopornise in transportni voziček. To je stalo zvezo 1259€, strošek ni mali vendar je bilo to nujno zaradi samega počutja ptic med transportom in samega nivoja prinosa ptic. Če bomo z opremo lepo ravnali, nam lahko služi kar dolgo časa. Zabojčki se trenutno nahajajo v skladišču opreme društva Nova Gorica.

Za nami je prvo naročilo obročkov za leto 2017, naročenih je bilo 13240 obročkov kar je 308 več kot v lanskem prvem naročilu. Vesel sem, da že drugo leto zapored št. naročenih obročkov narašča.

Tajnik zveze je z okrožnico razpisal kandidaturo za organizacijo državne razstave 2017, do sedaj ni prispela še nobena kandidatura, zato apeliram društva pogovorite se in kandidirajte, mislim da ni prav, da je to v domeni par društev, zveza smo vseh 24 društev včlanjenih v zvezo, zato je prav, da si porazdelimo naloge. Verjetno je malo društev, ki lahko sama prevzamejo organizacijo državne razstave, je pa možnost da prevzamejo dve ali več društev skupaj večja, z v imenu zveze zagotavljam, da bo organizator s strani zveze deležen pomoči, če jo bo potreboval.

Kot vam je poznano je predsednik zbora sodnikov na 40 skupščini zveze ustno podal svoj odstop, naslednji dan je pisno obvestil člane ZS. o svojem odstopu in pozval člane ZS k razrešitvi nastale situacije. V ZS. je prevladalo mnenje, da je zadevo najbolje rešiti na jesenski seji ZS. z nadomestnimi volitvami , če seveda bodo kandidati za to funkcijo. Na ZS. je, da razreši nastalo situacijo, na nas je da njihovo odločitev sprejmemo, kakršna koli bo. Važno je, da se stvar razreši v dobrobit ZS in posledično vseh članov zveze, vsem je želja da imamo ZS, ki bo normalno deloval naprej kot je do sedaj. Želim vam prijetno dopustovanje, da se v jeseni vidimo zdravi in polni elana na čim več razstavah.

Lep pozdrav: Predsednik ZDGPSLO Ivan Ramšak

 


Narejeno z Joomla!. Designed by: joomla template design web site hosting Valid XHTML and CSS.